Flytt - Bäst information om att flytt

Flytt innebär byte av bostad

Flytta

När du flyttar byter du också på vilken plats du bor vilket innebär ett antal saker.

Adressändring vid flytt

En adressändring ska du göra till Skatteverket senast 7 dagar efter du fysiskt flyttat. Skatteverket har regeringen fått uppgiften att hålla ett centralt register över alla personers adresser i Sverige och mycket andra fakta som kallas Folkbokföringen och nästan alla andra myndigheter får uppgifter automatiskt från Skatteverket om att du har flyttat.

I och med att en flytt har skett kan de hända att du också tillhör en ny kommun eller ett nytt landsting. Vilket innebär att du kommer betala skatt i den kommun du är folkbokförd i. Du kan dock inte anmäla flytt till vilken adress som helst för att få lägre skatt utan du måste ha din dygnsvila där minst var 7:e dag.

En hel del om att flytta och byta folkbokföringsadress kan du läsa på i Skatteverkets broschyr, Folkbokföring i Sverige - SKV 717.

Eftersändning när du flyttar

Hos Posten kan du göra en flyttanmälan eller en tillfällig eftersändning av post under en period på 3 månader. Mer om detta hittar du hos adressändring.se.Flyttstäda efter en flytt

När ni flyttar ifrån en villa eller lägenhet, oavsett och det är en hyrestätt eller bostadsrätt, är ni som avflyttade skyldiga att städa ur boendet på ett grundligt och för efterföljande part nöjaktigt sätt. För att flyttstäda på ett sätt så att alla blir nöjda bör ni.

Flytt
  • Något av det viktigaste när det gäller flyttstädningen är fönsterputsningen eftersom smutsiga fönster upptäcks väldigt snabbt och resten av städningen kommer granskas i detalj.
  • Tänk på att torka av alla dörrar på båda sidorna men även ovanpå dörrbladet
  • Rengör också golv, golvlister, kontakter, fönsterbrädor och element i alla rum
  • Det är lätt att glömma garderober in- & utvändigt
  • Rengöring inuti och bakom kylskåp, skafferi amp; frys ska göras och lika så diskmaskin och tvättmaskin utvändigt och bakom dessa.
  • Alla fasta lådor och skåp samt alla fast belysning som lampor ska torkas av.
  • I badrummet ska brunnen rengöras och badkar, toalett samt klinkers och kakel rengöras väl.

Ett bra alternativ är att låta någon firma som är specialister på flyttstädning ordna alla städning i samband med flytten åt er och ni får också en garanti att det åtgärdar anmärkningar från den nya ägaren eller hyresgästen.